Duitslandweb logo Duitslandweb

Grootschalige Duitse operatie tegen mensensmokkelaars

Kort nieuws - 17 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij een grootschalige operatie in acht Duitse deelstaten zijn vanmorgen 10 mensen gearresteerd die verdacht worden van mensensmokkel. Zij zouden deel uitmaken van een grote internationale bende van mensensmokkelaars.

Meer dan duizend politiemensen waren vanmorgen betrokken bij invallen in zo'n honderd panden in acht deelstaten: Beieren, Baden-Württemberg, Berlijn, Hamburg, Hessen, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Sleeswijk-Holstein. Politie en justitie hebben 38 verdachten van mensensmokkel op het oog en 147 mensen die zij naar Duitsland zouden hebben gesmokkeld. De 10 arrestaties werden in Noordrijn-Westfalen verricht. Onder hen volgens de politie de twee hoofdverdachten, die beiden advocaat zijn.

De gearresteerden worden ervan verdacht via advocatenkantoren rijke buitenlanders te hebben benaderd, vooral uit China en uit Arabische landen. Zij kregen een permanente verblijfsvergunning in het vooruitzicht gesteld, waarvoor ze tussen de 30.000 en de 350.000 euro moesten betalen. Daar waren immigratiediensten van vier steden en regio's in Noordrijn-Westfalen bij betrokken. Een van de verdachten werkte bij de gemeente Düren en zou steekpenningen hebben aangenomen.

Het aantal gevallen van mensensmokkel in Duitsland is de afgelopen jaren flink gestegen, door de toename van irreguliere migratie. De mensensmokkelaars zijn volgens de Duitse federale recherche BKA "zeer professioneel en flexibel". Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger