Duitslandweb logo Duitslandweb

Politie-invallen Noordrijn-Westfalen bij criminelen

Kort nieuws - 14 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie is woensdagochtend een grootschalige actie begonnen tegen leden van een criminele bende die fraude pleegde met corona-steun en geleasede of gehuurde auto's doorverkocht. Volgens Duitse media zijn er ook leden van de zogenoemde 'Al-Zein-Clan' bij betrokken. Voornamelijk in de deelstaat Noordrijn-Westfalen vinden invallen plaats.

300 politiemensen werken mee aan de actie. Naast de huiszoekingen in het Ruhrgebied in Noordrijn-Westfalen vinden ook in Berlijn, Nedersaksen en Hessen invallen plaats. De politieactie richt zich op een groep van ongeveer 50 verdachten. Zij zouden geleasede en gehuurde auto's hebben verduisterd en vervolgens met nieuwe kentekenplaten hebben doorverkocht. Ook zijn er invallen vanwege fraude met corona-noodsteun voor bedrijven. Vier verdachten zijn woensdagochtend opgepakt.

De zogeheten 'Al-Zein-Clan' is een grote familie van Arabische afkomst, gevestigd in Europa. Clankriminalität is een veelgebruikte Duitse term voor criminaliteit door grote families van Libanese en/of Turks-Koerdische afkomst, die een eigen subcultuur vormen, hiërarchisch gestructureerd zijn en hun eigen 'wetten' volgen. Niet alle leden van zo'n familie zijn overigens bij de criminaliteit betrokken.

De 'Al-Zein-Clan' heeft circa 3000 leden in Duitsland en komt geregeld in het nieuws. Zo loopt tegen een aantal bendeleden uit Düsseldorf momenteel een proces. Zij zouden met geld van een arbeidsbureau een villa in Leverkusen hebben gekocht. Verder heeft het Openbaar Ministerie onlangs tegen de leider van de Al-Zein-bende een celstraf van 6 jaar geëist. De rechter doet op 22 december daarover definitief uitspraak. Lees meer bij WDR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger