Duitslandweb logo Duitslandweb

Eindexamens in Nedersaksen vertraagd door diefstal

Kort nieuws - 11 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Eindexamenscholieren in de Duitse deelstaat Nedersaksen moesten vanochtend uren wachten voordat ze aan hun examen politiek konden beginnen. Reden was een inbraak in een schoolkluis waar de examenopdrachten lagen opgeslagen. 

De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag in een school in Goslar. Meerdere lokalen werden doorzocht en de kluis met de eindexamens was volgens de politie opengebroken. Daardoor bestond de mogelijkheid dat scholieren de opdrachten vooraf hebben gezien.

Het ministerie van Onderwijs in Nedersaksen informeerde daarop alle scholen en er werd besloten om de herexamens in te zetten voor de leerlingen die zaten te wachten. Dat duurde op sommige scholen zo lang, dat leerlingen urenlang achter hun bureau moesten wachten, of al naar huis waren gegaan. Op een school in Schwarmstedt was een groot deel van de dertig leerlingen naar huis gegaan met het idee dat ze op 8 mei het herexamen zouden doen. Slechts vijf van hen waren uiteindelijk nog op school en maakten het examen alsnog. De schooldirecteur van KGS Schwarmstedt uitte forse kritiek op het feit dat de scholieren zolang in onzekerheid moesten wachten.

Ruim 33.000 scholieren in Nedersaken begonnen afgelopen maandag aan hun 'Abitur'. Voor het eerst sinds de coronapandemie vinden de eindexamens weer in reguliere vorm plaats. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld nog verzachtende omstandigheden voor de leerlingen die in coronatijd beperkte leermogelijkheden hadden gehad. Zo werden onder meer de inhoud en de keuzemogelijkheden van de examens aangepast. Lees meer bij Tagesschau en NDR.

Lees ook ons artikel over veelgestelde vragen over het Duitse onderwijs 'Van Abitur tot Realschule: Duitse schoolbegrippen'

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger