Duitslandweb logo Duitslandweb

Duits marineschip weert Houthi-aanval af op Rode Zee

Kort nieuws - 28 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse fregat 'Hessen' heeft voor het eerst een aanval van een Houthi-militie op de Rode Zee afgeslagen. De Duitse marine haalde daarbij twee drones uit de lucht.

Duitsland heeft het fregat naar de Rode Zee gestuurd om handelsschepen daar te beschermen tegen aanvallen van Houthi-rebellen. De zeeweg door de Rode Zee en het Suezkanaal is een van de belangrijkste handelsroutes ter wereld. De Bondsdag stemde afgelopen vrijdag in met de Duitse deelname aan de Europese militaire missie 'Aspides'. De 'Hessen' was drie weken geleden al naar de Rode Zee vertrokken om direct actief te kunnen zijn op het moment dat de Bondsdag de inzet goedkeurde. 

Duitsland neemt samen met andere Europese militaire schepen deel aan wat minister van Defensie Boris Pistorius (SPD) een van de gevaarlijkste marine-missies uit de geschiedenis van de Bundeswehr noemt. Met Iran verbonden Houthi-milities vallen vanuit Jemen vrachtschepen aan die varen onder internationale vlag. Ze zeggen daarmee af te willen dwingen dat Israël stopt met de aanvallen op Gaza. Lees meer bij Tagesschau en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger