Duitslandweb logo Duitslandweb

'AfD'ers voor plan om mensen uit Duitsland te verdrijven'

Kort nieuws - 10 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een aantal AfD-politici zou samen met een Oostenrijkse rechts-extremist een plan hebben besproken om miljoenen mensen uit Duitsland te verdrijven. Dat meldt het Duitse onderzoeksplatform Correctiv.

De AfD-politici, de Oostenrijkse rechts-extremist Martin Sellner en een aantal particuliere supporters zouden eind november een geheime ontmoeting hebben gehad in een hotel in de buurt van Potsdam bij Berlijn, meldt Correctiv, die op de dag van de ontmoeting in het hotel aanwezig was. Ze bespraken onder meer een door Sellner voorgesteld 'masterplan' van 'remigratie', van onder meer asielzoekers, statushouders en van Duitse staatsburgers met een migratie-achtergrond die 'niet voldoende geassimileerd' zijn. Volgens dat plan zouden miljoenen mensen uit Duitsland moeten worden verdreven, bijvoorbeeld naar een 'modelstaat' in Noord-Afrika. 

Officieel distantieert de rechts-radicale AfD zich van dit plan, maar Correctiv meldt van verschillende deelnemers te hebben vernomen dat op de bijeenkomst is besproken hoe deze strategie kan worden uitgevoerd als de AfD zou gaan regeren. De aanwezige AfD-politici zouden met het plan hebben ingestemd. Zo zou de fractievoorzitter van de AfD in Saksen-Anhalt, Ulrich Siegmund, hebben gezegd dat in zijn deelstaat het leven voor "deze klanten" zo onaantrekkelijk mogelijk moet worden gemaakt.

Ook de persoonlijk medewerker van AfD-partijvoorzitter Alice Weidel, Roland Hartwig, was volgens Correctiv bij de ontmoeting aanwezig. Zijn deelname laat zien dat rechts-extremistisch gedachtengoed tot in de top van de partij is doorgedrongen, aldus nieuwssite Tagesschau. Volgens Correctiv, dat over een uitnodiging voor de bijeenkomst beschikt, was het ook de bedoeling geld in te zamelen en moesten deelnemers 5.000 euro betalen. Een aantal aanwezigen heeft achteraf ontkend dat er geld moest worden betaald en zegt tegen het uitzetten van Duitse staatsburgers te zijn. Lees meer bij Tagesschau, FAZ.net en bij Correctiv

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger