Duitslandweb logo Duitslandweb

Huiszoekingen bij aanhangers Hamas in Duitsland

Kort nieuws - 23 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie heeft vanmorgen in vier deelstaten huiszoekingen gedaan bij leden en aanhangers van de onlangs verboden organisaties Hamas en Samidoun. 

Meer dan 300 politieagenten waren betrokken bij de doorzoekingen in 15 panden in Berlijn, Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen en Sleeswijk-Holstein. Een deel van de doorzochte panden zou van de Palästinensische Gemeinschaft Deutschland (PGD) zijn, waarvan de leden overwegend als Hamas-aanhangers worden gezien. Mogelijk is de PGD een onderdeel van Hamas en moet ze ook worden verboden, schrijven Duitse media.

"We gaan door met ons consequente optreden tegen radicale islamisten", aldus minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD). De radicaal-islamistische organisatie Hamas en het Palestijnse netwerk Samidoun werden in Duitsland op 2 november verboden. De binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz gaat ervan uit dat Hamas zo'n 450 leden in Duitsland heeft. Een deel van hen uit openlijk sympathie voor Hamas, anderen maken propaganda of zamelen geld in. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger