Duitslandweb logo Duitslandweb

Nauwelijks treinverkeer in Duitsland door staking

Kort nieuws - 16 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het treinverkeer in Duitsland is vandaag zeer beperkt door een staking van de machinistenvakbond GDL. Naar verwachting rijdt minder dan 20 procent van de intercity's en de ICE's. In sommige regio's rijden überhaupt geen treinen. 

De Deutsche Bahn heeft een noodplan in werking gesteld, maar desondanks is het treinverkeer deze donderdag zeer beperkt, waarschuwt een woordvoerder. De Deutsche Bahn roept reizigers op voor vandaag geplande reizen te verzetten.

De staking van de machinistenvakbond GDL begon woensdagavond en trof toen vooral forenzen. In sommige Duitse regio's, zoals Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen, rijden vrijwel helemaal geen treinen. Daar werken veel machinisten die lid zijn van de GDL. De machinisten leggen hun werk neer tot donderdag 18 uur, maar de verwachting is dat het treinverkeer ook vrijdag nog hinder van de staking ondervindt.

Vakbond GDL en de Deutsche Bahn komen niet uit een cao-conflict. De huidige cao liep eind oktober af. De Duitse machinistenvakbond eist hogere lonen en kortere werkweken voor werknemers in ploegendienst. Afgelopen voorjaar lag het treinverkeer in Duitsland ook meerdere keren plat vanwege stakingen. Lees meer bij Tagesschau en Deutsche Bahn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger