Duitslandweb logo Duitslandweb

Koperproducent Aurubis meldt megadiefstal

Kort nieuws - 1 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De koperproducent Aurubis in Hamburg vreest bestolen te zijn van metalen met een waarde van meer dan 100 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Ook gaf het een winstwaarschuwing af.

In juni van dit jaar kwam ook al een grote fraude aan het licht bij het bedrijf. De politie arresteerde bij meerdere invallen enkele verdachten. Medewerkers, ex-medewerkers en leveranciers zouden jarenlang hebben samengespannen om halffabrikaten met edelmetalen te ontvreemden. Het bedrijf schatte de schade toen op 20 miljoen euro. 

De fraude die donderdag bekend werd staat volgens het bedrijf waarschijnlijk los van de diefstal die in juni werd ontdekt. Bij een reguliere controle van de voorraden en bij steekproeven van partijen werden grote afwijkingen gevonden. Wat er is gestolen, heeft het bedrijf niet bekend gemaakt. Dat het gaat om een waarde van meer dan 100 miljoen is een schatting, de uitkomsten van een uitgebreide inventarisatie worden eind september verwacht. Aurubis werkt veel met edelmetalen als goud en zilver. De politie is ingeschakeld. Lees meer bij Aurubis en bij NDR

Tags: industrie, fraude

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger