Duitslandweb logo Duitslandweb

Duits kabinet wil zonnepanelen op balkons stimuleren

Kort nieuws - 16 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil het opwekken van zonne-energie stimuleren door de regels voor zonnepanelen op het balkon simpeler te maken. Het kabinet heeft vandaag ingestemd met een hervorming van de huidige regels. 

Nu is het nog zo geregeld dat mensen met een mini-zonne-energiecentrale op het balkon zich moeten aanmelden bij de netbeheerder. Ook is de aanschaf van een speciale teller vereist. Beide voorwaarden wil het kabinet afschaffen om het voor huishoudens een stuk makkelijker en aantrekkelijker te maken.

De balkoncentrale kan gewoon met een stekker worden aangesloten en levert dan stroom aan de aangesloten apparaten in huis. Vanaf volgend jaar zouden mensen met balkonpanelen zich alleen moeten aanmelden voor de database. Ook mogen zij maximaal 800 watt stroom gaan opwekken in plaats van de huidige 600 watt. 

In Berlijn konden inwoners al sinds februari een subsidie aanvragen voor zonnepanelen op hun balkon. Zo kunnen mensen die kleiner wonen, of geen eigen dak hebben toch energie opwekken. Lees meer over de werking van balkoncentrales (Nederlands) en bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger