Duitslandweb logo Duitslandweb

Berlijners krijgen subsidie voor balkon-zonnepanelen

Kort nieuws - 10 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Berlijners kunnen vanaf vandaag een subsidie aanvragen voor de aanleg van zonnepanelen op het balkon. Zo kunnen ook inwoners met weinig ruimte hun eigen zonnestroom opwekken. De senaat van de Duitse hoofdstad hoopt hiermee het aandeel zonne-energie in de energiemix te verhogen tot 25 procent.

Berlijn heeft voor het subsidieprogramma zeven miljoen euro beschikbaar gesteld. Een huishouden kan maximaal 500 euro krijgen als het een mini-zonne-energiecentrale op het balkon plaatst. De balkoncentrale kan gewoon met een stekker worden aangesloten en levert dan stroom aan de aangesloten apparaten in huis. De meter gaat langzamer lopen en de bewoner bespaart. (Lees meer over de werking van balkoncentrales)

Volgens senator van Economische Zaken Stephan Schwarz zet Berlijn met de financiering van balkon-zonnepanelen een volgende stap richting klimaatneutraliteit. De Berlijnse senaat verwacht dat 14.000 huishoudens de subsidie zullen aanvragen. Lees meer bij rbb24 en berlin.de

Reacties

Enrico de Vries - 4 april 2023 12:49

In Nederland komt dit heel langzaam op gang. Bij Balkonzon.nl kun je nu handige sets kopen. Hopelijk komt Nederland ook snel met regelingen om de stad sneller te verduurzamen.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Architect wil Teufelsberg nieuw leven inblazen

Architect wil Teufelsberg nieuw leven inblazen

Een architect heeft plannen voor het oude afluisterstation bij Berlijn, dat vooral het terrein is van kunstenaars.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger