Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland wil afgewezen asielzoekers sneller uitzetten

Kort nieuws - 3 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken wil asielzoekers die niet in Duitsland mogen blijven sneller uitzetten. De plannen volgen op een oproep van de deelstaten eerder dit jaar aan de bondsregering om strengere maatregelen.

Minister Nancy Faeser (SPD) van Binnenlandse Zaken wil onder meer dat afgewezen asielzoekers langer kunnen worden vastgezet, zodat de betrokken instanties de uitzetting beter kunnen voorbereiden. Nu mogen asielzoekers die niet kunnen blijven en niet meewerken aan hun uitzetting tien dagen worden opgesloten. Dat wordt volgens de nieuwe plannen 28 dagen.

De politie krijgt als het aan het ministerie ligt meer bevoegdheden bij het zoeken naar afgewezen asielzoekers en klachten over de inreis- of verblijfsprocedures mogen geen vertragende werking meer hebben op de uitzetting. Verder zijn maatregelen gepland die de immigratiediensten moeten ontlasten.

De plannen van Faeser bevatten volgens Duitse media alle eisen waarmee de deelstaten dit voorjaar kwamen in een overleg met kanselier Olaf Scholz (SPD). De deelstaten en gemeenten buigen zich er nu over. Daarna komt er een officieel wetsvoorstel. Lees meer bij Der Spiegel en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger