Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse 18-jarigen krijgen vanaf vandaag Kulturpass cadeau

Kort nieuws - 14 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vandaag gaat hij in: de Kulturpass, een tegoed van 200 euro waarmee Duitse jongeren onder meer boeken, lp's, concert-, museum- en bioscooptickets kunnen kopen. De cultuurpas wordt gefinancierd door de overheid.  

Duitse jongeren die dit jaar hun 18e verjaardag vieren, krijgen de cultuurpas cadeau. Tijdens de coronapandemie kwamen zij nauwelijks met het culturele aanbod in aanraking, het idee is dat zij alsnog de ervaring van een live-concert of een theaterstuk beleven. Met het tegoed van de overheid wordt ook de culturele sector ondersteund, die door de coronapandemie zwaar is getroffen. 

Jongeren kunnen de app Kulturpass DE downloaden en dan inloggen met hun digitale identiteitskaart. Op de app staat het tegoed van 200 euro, waarmee ze online kunnen shoppen op een website waarop onder meer bioscopen, theaters, concertzalen, musea en boekwinkels hun producten aanbieden.

De Duitse regering heeft 100 miljoen euro vrijgemaakt voor de cultuurpas. Dit jaar kunnen 750.000 jongeren van 18 jaar er aanspraak op maken. Als het een succes blijkt, is de bedoeling dat meer jongeren er gebruik van kunnen maken. Lees meer bij ZDF Heute

"Wat ik tof aan dit Duitse project vind, is dat alles er onder valt. De minister die dit organiseert heeft gezegd: 'Ik wil geen pedagogische voorschriften geven'."
Duitslandweb-redacteur Lynn Stroo sprak bij 'Met het oog op morgen' over de KulturpassBekijk het gesprek 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger