Duitslandweb logo Duitslandweb

Rammstein onder vuur na beschuldiging seksueel geweld

Kort nieuws - 5 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse band Rammstein is vorige week in opspraak geraakt door beschuldigingen van seksueel geweld. Vooral zanger Till Lindemann (60) wordt beticht van seksueel wangedrag tegenover jonge, vrouwelijke fans. 

Na beschuldigingen op sociale media onderzochten Der Spiegel, Süddeutsche Zeitung en omroep NDR wat er waar is van de berichten van vrouwelijke Rammstein-fans dat ze gedrogeerd zijn op feestjes bij de concerten van de band. Ze zeggen seksueel misbruikt of lastig gevallen te zijn door Lindemann. Ook werden meisjes en vrouwen tijdens concerten en op sociale media 'gerekruteerd' voor afterparty's met Lindemann, stellen betrokkenen. Daar werden vrouwen seksueel lastiggevallen, blijkt volgens eerdergenoemde media uit de verklaringen van de vrouwen.

Er zou een 'Row Zero' zijn met vrouwelijke fans die op uitnodiging helemaal vooraan bij het podium staan. Vanuit deze Row Zero zouden ze dan zijn 'gecast' voor de feestjes.

Rammstein wijst de beschuldigingen van de hand. Volgens Der Spiegel willen de bandleden geen vragen beantwoorden. Vanaf 7 juni geeft de band vier concerten in München. Vandaag buigt het stadsbestuur over een verzoek van de Groenen om meer veiligheidsmaatregelen te treffen. Zo wil de partij in München onder meer een verbod op een 'Row Zero' en moeten er veilige zones in de concertzaal worden ingericht waar vrouwen in nood naartoe kunnen, zoals ook het Oktoberfest sinds kort heeft. De uitgever Kiepenheuer & Witsch heeft vrijdag de samenwerking met Lindemann beëindigd. Hij zou seksueel geweld verheerlijken in een pornovideo waarin zijn bij hen uitgegeven boek een rol speelt. Lees meer bij Der Spiegel en het uitgebreide onderzoek van Süddeutsche Zeitung (betaalmuur)

 

Reacties

Buddenbreuk - 21 juli 2023 07:44

Der Spiegel heeft veel onzinnige dingen over deze band publiceert,tot op heden is geen enkele bewijs geleverd voor deze vermeende sexuele intimidatie of pogingen tot aanranding/verkrachtingen of drugsgebruik/ko druppels of wat dan ook, Duitse justitie is verplicht onderzoeken te doen naar vermeende strafrechtelijke misdaden,

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger