Duitslandweb logo Duitslandweb

Justitie stopt onderzoekt naar Rammstein-zanger Lindemann

Kort nieuws - 29 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Openbaar Ministerie in Berlijn heeft het onderzoek naar zanger Till Lindemann van de Duitse band Rammstein gesloten. Justitie heeft geen bewijs gevonden voor de beschuldigingen van seksueel geweld en het verstrekken van verdovende middelen. Dat maakte een woordvoerder dinsdag bekend.

Meerdere vrouwen zeiden in juni online en in Duitse media dat ze seksueel misbruikt werden of zijn lastiggevallen door de zanger. Dat gebeurde volgens de vrouwen op feestjes rondom de concerten van de wereldberoemde Duitse band. Knappe jonge vrouwen zouden door medewerkers van de band worden geselecteerd voor feestjes waar drank en drugs werden gebruikt. Het doel was dat ze seks zouden hebben met Till Lindemann, vertelden de vrouwen.

Justitie onderzocht de aantijgingen nadat derden aangifte hadden gedaan, maar de vrouwen in kwestie hebben zich volgens het OM niet bij justitie gemeld. In de media deden ze hun verhaal vrijwel allemaal anoniem. De beschuldigingen van een vrouwelijke youtuber waren tijdens het verhoor onvoldoende concreet, aldus de woordvoerder. Bewijzen dat er sprake is geweest van ongewenste seks of het toedienen van drugs heeft de politie niet gevonden.

Ook het strafrechtelijke onderzoek tegen Alena M., die voor Lindemann vrouwen zou hebben uitgezocht en benaderd, is gestaakt wegens onvoldoende bewijs. Rammstein heeft de samenwerking met de vrouw in juni opgezegd.

Till Lindemann heeft zich heftig verweerd tegen de aantijgingen. Hij dreigde de vrouwen voor de rechter te slepen en nam ook juridische stappen tegen de media die over de zaak publiceerden. De band Rammstein kondigde een eigen onderzoek aan naar het gedrag van Lindemann. Een uitgever en platenmaatschappij Universal schortten de samenwerking met de band op. De Europese concerten van de band gingen deze zomer gewoon door. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

‘Duitse restitutie nazi-roofkunst moet beter’

‘Duitse restitutie nazi-roofkunst moet beter’

Duitsland krijgt al jaren kritiek op zijn restitutiebeleid voor nazi-roofkunst. De regering komt nu met hervormingen.


Lees meer

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger