Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederlandse rechter legt bouw boorplatform Waddenzee stil

Kort nieuws - 26 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse en Nederlandse milieu- en natuurorganisaties en de gemeente Borkum hebben via de voorzieningenrechter in Den Haag gezorgd dat de bouw van een boorplatform bij het Duitse waddeneiland Borkum is stilgelegd. Het Nederlandse bedrijf One-Dyas wil gas winnen in het gebied op de grens van Nederland en Duitsland.

De rechter bepaalde dat onvoldoende is aangetoond dat de bouw van het boorplatform de natuur in dit deel van de Waddenzee niet beschadigt. Op de plaats van de bouw ligt een rif en het gaat om Natura 2000-gebied. In september volgt een uitspraak over de verleende vergunning, tot die tijd mag niet met voorbereidingen voor de bouw worden begonnen.

De kwestie speelt al enkele jaren. De Nederlandse overheid heeft een vergunning verleend voor de gaswinning boven Schiermonnikoog. De Duitse deelstaatregering wilde aanvankelijk niet instemmen met de boringen, maar ging overstag toen vorig jaar het Russische gas wegviel voor Duitsland en dringend gezocht werd naar alternatieven. Lees meer bij NDR en bij NOS

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger