Duitslandweb logo Duitslandweb

Duidelijk meer aanvallen op Duitse asielzoekerscentra

Kort nieuws - 2 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal aanvallen op asielzoekerscentra in Duitsland is vorig jaar aanzienlijk gestegen, met 73 procent ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het is voor het eerst sinds 2015 dat het aantal aanvallen op opvancentra voor vluchtelingen in Duitsland is gestegen. In 2022 werden 121 gevallen geregistreerd waarbij asielzoekerscentra werden aangevallen of beschadigd. In 2021 waren dat er 70. In 2015, toen een recordaantal vluchtelingen naar Duitsland kwam, werden 1047 gevallen geteld. 

Volgens het ministerie is de stijging in 2022 onder meer toe te schrijven aan de toename van het aantal vluchtelingen in Duitsland, vooral uit Oekraïne, en aan de afschaffing van de coronamaatregelen. 

Buiten de opvangcentra werden asielzoekers vorig jaar 1248 keer aangevallen. Dat is ongeveer evenveel als in 2021 en betekent dat in Duitsland drie asielzoekers per dag slachtoffer worden van zo'n aanval. De meeste aanvallen worden gepleegd door daders met een rechts motief, melden Duitse media. Lees meer bij Die Zeit en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger