Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse steun: 200 miljoen voor bescherming Amazonewoud

Kort nieuws - 1 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland maakt 200 miljoen euro vrij voor de bescherming en herbebossing van het Amazoneregenwoud in Brazilië. Daarnaast hoopt Duitsland met deze financiële steun de situatie van de inheemse bevolking in het Amazonewoud te verbeteren. Dat heeft het Duitse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking maandag bekendgemaakt tijdens het Brazilië-bezoek van kanselier Olaf Scholz.

De nieuwe Braziliaanse regering van president Lula da Silva wil verwaarlozing van het regenwoud door oud-president Bolsonaro herstellen. 

Van de 200 miljoen euro Duitse steun wordt 93 miljoen euro ingezet om het regenwoud in Brazilië te herbebossen. 31 miljoen euro gaat naar een nieuw fonds voor de bescherming van het Amazonewoud. Nog eens 35 miljoen euro gaat naar Duits-Braziliaanse projecten die de ontbossing van het regenwoud en daarmee de ontruiming van het leefgebied van de inheemse bevolking helpen te voorkomen. Tijdens de regeerperiode van Bolsonaro had Duitsland de financiële steun voor dit soort projecten stopgezet.

De Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking Svenja Schulze (SPD) bracht maandag een bezoek aan de Braziliaanse minister van Milieu Marina SIlva. Schulze benadrukte dat een klimaatvriendelijk beleid alleen mogelijk is als daardoor "geen bevolkingsgroepen achterop raken". Ook bezocht ze samen met kanselier Scholz president Lula. Tijdens het bezoek onderstreepte Scholz onder meer de belangrijke rol die Brazilië speelt bij het behalen van de klimaatdoelen. Lees meer bij ZEIT Online en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger