Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse politie pakt broers op voor beramen aanslag

Kort nieuws - 9 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Iraniërs opgepakt die verdacht worden van het voorbereiden van een jihadistisch gemotiveerde aanslag. De arrestaties vonden plaats in het huis van één van de twee verdachten in de stad Castrop-Rauxel (Noordrijn-Westfalen).

Na een tip van de Amerikaanse geheime dienst viel de politie het appartement van een 32-jarige Iraniër binnen. Hij zou een aanslag willen plegen met giftige stoffen. Bij de huiszoeking zijn laptops en telefoons in beslag genomen. Gifstoffen of wapens werden niet gevonden, meldde het parket in Düsseldorf. De 25-jarige broer van de 32-jarige verdachte die zich ook in het appartement bevond is ook gearresteerd. 

Sinds deze maandagochtend doet de politie opnieuw doorzoekingen. Dit keer in twee garages in Castrop-Rauxel die in gebruik zouden zijn door de 32-jarige verdachte. Een speciale eenheid van de brandweer is aanwezig voor het geval er chemische stoffen worden aangetroffen.  

Hoever de plannen voor een aanslag waren uitgewerkt, is nog niet duidelijk. De 32-jarige verdachte, die net als zijn broer sinds 2015 in Duitsland is, zou volgens het parket niet namens de Iraanse autoriteiten handelen. Hij zou een aanhanger zijn van een soennitisch-islamitische terreurgroep, meldt persbureau dpa. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger