Duitslandweb logo Duitslandweb

G7-landen richten klimaatclub op

Kort nieuws - 13 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De staatshoofden en regeringleiders van de G7-landen hebben maandag ingestemd met het voorstel van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz om een internationale klimaatclub op te richten. Hoofddoel van de zogeheten Klimaclub is de CO2-uitstoot in de industriesector te verminderen.

Dat maakte Scholz bekend na afloop van een virtuele bijeenkomst van de G7-leiders. De club wil een nog snellere uitvoering van het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015, om zo de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken. Met gezamenlijke regels moet vooral de industrie klimaatvriendelijker worden. 

Naast de G7 zelf, bestaande uit Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, mogen ook andere landen – onafhankelijk van grootte, economische ontwikkelingsgraad of politieke stelsel – tot de klimaatclub toetreden.  "Het is absoluut niet als exclusieve club bedoeld", benadrukte de bondskanselier. Scholz heeft daarnaast uitdrukkelijk China uitgenodigd ook lid te worden. China is het land dat wereldwijd de grootste hoeveelheid aan schadelijke broeikasgassen uitstoot, gevolgd door de Verenigde Staten en India. De G7-landen zijn voor ongeveer een vijfde van de wereldwijde CO2-uitstoot verantwoordelijk. Lees meer bij Der Spiegel en Bundesregierung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger