Duitslandweb logo Duitslandweb

G7-landen richten klimaatclub op

Kort nieuws - 13 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De staatshoofden en regeringleiders van de G7-landen hebben maandag ingestemd met het voorstel van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz om een internationale klimaatclub op te richten. Hoofddoel van de zogeheten Klimaclub is de CO2-uitstoot in de industriesector te verminderen.

Dat maakte Scholz bekend na afloop van een virtuele bijeenkomst van de G7-leiders. De club wil een nog snellere uitvoering van het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015, om zo de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken. Met gezamenlijke regels moet vooral de industrie klimaatvriendelijker worden. 

Naast de G7 zelf, bestaande uit Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, mogen ook andere landen – onafhankelijk van grootte, economische ontwikkelingsgraad of politieke stelsel – tot de klimaatclub toetreden.  "Het is absoluut niet als exclusieve club bedoeld", benadrukte de bondskanselier. Scholz heeft daarnaast uitdrukkelijk China uitgenodigd ook lid te worden. China is het land dat wereldwijd de grootste hoeveelheid aan schadelijke broeikasgassen uitstoot, gevolgd door de Verenigde Staten en India. De G7-landen zijn voor ongeveer een vijfde van de wereldwijde CO2-uitstoot verantwoordelijk. Lees meer bij Der Spiegel en Bundesregierung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger