Duitslandweb logo Duitslandweb

Beperkingen treinverkeer naar Berlijn tot eind november

Kort nieuws - 21 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Treinreizigers naar Berlijn moeten tot en met minstens 27 november rekening houden met uitval van treinen, omleidingen en vertragingen. Door een botsing vorige week van twee goederentreinen is het traject tussen Hannover en Berlijn in beide richtingen geblokkeerd.

De twee goederentreinen botsten vorige week donderdag op elkaar in de regio Gifhorn in Nedersaksen. In een van de treinen werd propaangas vervoerd, dat uit twee omgevallen wagons ontsnapt. Het leegpompen en verwijderen van de lekgeslagen wagons nemen langer in beslag dan was gedacht. Mogelijk moet een deel van het gas gecontroleerd worden verbrand. Eigenlijk zou het traject afgelopen weekend weer worden vrijgegeven, maar nu blijkt dat het tot minstens 27 november geblokkeerd blijft. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

De treinbotsing heeft onder meer gevolgen voor de IC-treinen tussen Amsterdam en Berlijn. Die rijden nu niet verder dan Hannover. De Deutsche Bahn adviseert reizigers via alternatieve routes te rijden, zoals via Hamburg. Mensen die al een kaartje hebben gekocht, kunnen dat later gebruiken of eventueel hun geld terugkrijgen. Lees meer bij RBB, NDR en bij de Deutsche Bahn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger