Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse export bleef in mei achter bij import

Kort nieuws - 5 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse export is in de maand mei achtergebleven bij de import. Het is de eerste negatieve handelsbalans in veertien jaar. De industrie vreest een exportdaling.

Dat de export in mei lager is uitgevallen, heeft mede te maken met leveringsproblemen, citeert nieuwssite Tagesschau een deskundige. De vraag is er, maar bedrijven kunnen niet alles leveren. Zo is er door de copronapandemie een tekort aan goederen die voor de productie in Duitsland nodig zijn. Dat lijkt voorlopig nog niet te veranderen.

Duitsland levert veel aan de VS, maar het aantal bestellingen uit Amerika wordt minder, zegt de voorzitter van de BGA, de brancheorganisatie voor onder meer de buitenlandse handel, in Der Spiegel. Hij waarschuwt voor een "nog dramatischer situatie" als Rusland de gasleveranties aan Duitsland stopzet. Lees meer bij Der Spiegel en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger