Duitslandweb logo Duitslandweb

Tennislegende Boris Becker veroordeeld tot 2,5 jaar cel

Kort nieuws - 2 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tennislegende Boris Becker (54) is vrijdag in Londen tot 2,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege faillissementsfraude. Becker moest meteen na het oordeel de cel in.

Becker werd in 2017 failliet verklaard en heeft bij de faillissementsprocedure meer dan een miljoen euro aan vermogen achter gehouden voor de curator, oordeelde de rechter. Ze noemde het opmerkelijk dat Becker geen spijt heeft betuigd en zijn schuld niet heeft erkend. De oud-tennisser was begin april al door een jury schuldig bevonden, vrijdag kwam de rechter met de strafmaat. 

Becker kan nog tegen het oordeel in beroep. Als het bij de uitspraak blijft, moet hij minstens de helft van de straf uitzitten. 

Becker werd in 1985 in een klap een tennislegende toen hij op 17-jarige leeftijd en als eerste Duitser Wimbledon won. Hij schreef het toernooi daarna nog twee keer op zijn naam en won ook vele andere titels. De afgelopen jaren was hij onder meer actief als tenniscommentator bij de BBC. Maar hij viel ook op door schandalen. In 2002 werd hij in Duitsland tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete veroordeeld wegens belastingontduiking.

Met het Britse oordeel voor faillissementsfraude is Beckers imago geruïneerd, oordelen Duitse en internationale media. Zijn "onstilbare honger" naar een luxeleven, zijn slechte zakelijke beslissingen en zijn "fatale arrogantie" hebben hem de das omgedaan, aldus de Britse Daily Mail. De Duitse tennisbond DTB benadrukt echter ook de verdiensten van Becker voor het tennis. Lees meer bij Der Spiegel, Tagesschau en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een Duits gezicht

Een Duits gezicht

Kijken Duitsers echt treuriger? Merlijn Schoonenboom over blikken, kijken en context.


Lees meer

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Het Schengenverdrag maakte een einde aan grenscontroles in de EU. Toch worden voertuigen tussen Oostenrijk en Duitsland goed gecontroleerd. Hoe kan dat?


Lees meer

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Zwartrijders horen niet in de gevangenis, vindt het Freiheitsfonds. Het riep 15 maart uit tot Freedom Day.


Lees meer

Vrouwendag: Duitse loonkloof en rolmodellen

Vrouwendag: Duitse loonkloof en rolmodellen

Omdat het Internationale Vrouwendag is, stellen we vijf Duitse vrouwen voor die ons dit jaar zijn opgevallen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger