Duitslandweb logo Duitslandweb

Tennislegende Boris Becker veroordeeld tot 2,5 jaar cel

Kort nieuws - 2 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tennislegende Boris Becker (54) is vrijdag in Londen tot 2,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege faillissementsfraude. Becker moest meteen na het oordeel de cel in.

Becker werd in 2017 failliet verklaard en heeft bij de faillissementsprocedure meer dan een miljoen euro aan vermogen achter gehouden voor de curator, oordeelde de rechter. Ze noemde het opmerkelijk dat Becker geen spijt heeft betuigd en zijn schuld niet heeft erkend. De oud-tennisser was begin april al door een jury schuldig bevonden, vrijdag kwam de rechter met de strafmaat. 

Becker kan nog tegen het oordeel in beroep. Als het bij de uitspraak blijft, moet hij minstens de helft van de straf uitzitten. 

Becker werd in 1985 in een klap een tennislegende toen hij op 17-jarige leeftijd en als eerste Duitser Wimbledon won. Hij schreef het toernooi daarna nog twee keer op zijn naam en won ook vele andere titels. De afgelopen jaren was hij onder meer actief als tenniscommentator bij de BBC. Maar hij viel ook op door schandalen. In 2002 werd hij in Duitsland tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete veroordeeld wegens belastingontduiking.

Met het Britse oordeel voor faillissementsfraude is Beckers imago geruïneerd, oordelen Duitse en internationale media. Zijn "onstilbare honger" naar een luxeleven, zijn slechte zakelijke beslissingen en zijn "fatale arrogantie" hebben hem de das omgedaan, aldus de Britse Daily Mail. De Duitse tennisbond DTB benadrukt echter ook de verdiensten van Becker voor het tennis. Lees meer bij Der Spiegel, Tagesschau en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Klimakleber: hoe ver moeten jongeren gaan?

Klimakleber: hoe ver moeten jongeren gaan?

De klimaatacties van de afgelopen weken riepen een storm aan kritiek op in Duitsland. De 'Klimakleber' gaan te ver, vinden velen.


Lees meer

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Sportminister Faeser reisde naar Qatar en kreeg 'veiligheidsgaranties' voor de WK-fans. Zelf gaat ze nu ook.


Lees meer

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

In Oost-Duitsland zwelt het protest tegen het Duitse energie- en Ruslandbeleid aan. Waarom juist daar?


Lees meer

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Pas eind 2023 komt er onder Duitse druk een visverbod bij de Haringvlietdam om trekvissen te beschermen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger