Duitslandweb logo Duitslandweb

Artsen in Duitsland staken vanwege hoge werkdruk

Kort nieuws - 31 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Artsen in Duitse ziekenhuizen staken voor een loonsverhoging en betere arbeidsomstandigheden. De staking wordt georganiseerd door artsenvakbond Marburger Bund. Ongeveer 460 ziekenhuizen doen mee aan de actie. 

In de meeste gemeentelijke ziekenhuizen kan de planbare zorg vandaag niet plaatsvinden, aldus de voorzitter van de vakbond tegen Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). De Marburger Bund heeft met name kritiek op de hoge werkdruk in de ziekenhuizen. "De arbeidsomstandigheden in de ziekenhuizen zijn op sommige plekken zo slecht, dat veel artsen de kliniek verlaten en een eigen praktijk oprichten."

"Sinds het begin van de coronapandemie is de arbeidslast aanzienlijk toegenomen", aldus de vakbondsvoorzitter. De vakbond eist voor ongeveer 55.000 artsen onder meer een stapsgewijze loonsverhoging van 5,5 procent. Lees meer bij Spiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger