Duitslandweb logo Duitslandweb

Stormen leiden in Duitsland tot veel schade en 3 doden

Kort nieuws - 21 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De zware stormen van afgelopen weekend hebben in Duitsland tot veel schade en meerdere doden geleid. Vanaf vrijdag raasde storm 'Zeynep' over het land. 'Antonia' richtte in de nacht van zondag op maandag veel schade aan. Stormen krijgen in Duitsland een andere naam dan in Nederland.

Volgens de eerste schattingen heeft alleen Zeynep (Nederlandse naam Eunice) al tot bijna een miljard euro aan schade geleid. Daarmee is het de zwaarste storm in Duitsland sinds 2007. De daadwerkelijke schade kan nog veel hoger uitvallen, omdat nog niet alles is gemeld.

Drie mensen kwamen om het leven. In Noordrijn-Westfalen stierf een autobestuurder nadat hij tegen een omgevallen boom botste. Een andere automobilist kwam om het leven doordat zijn voertuig omver waaide. Aan de noordzeekust in Nedersaksen is een 68-jarige man van een stal van tien meter hoog gevallen.

De storm zorgde er voor dat het treinverkeer in grote delen van Duitsland stil kwam te liggen. Meer dan 1000 kilometer aan spoortraject raakte beschadigd. Lees meer bij Tagesschau.de

Met 'Antonia' werd Duitsland zondag getroffen door de derde zware storm sinds donderdag. Ook deze storm zorgde voor veel schade en gewonden. Vooral omgewaaide bomen en vrachtwagens zorgden voor problemen. 

Ook maandag moeten treinreizigers nog rekening houden met vertragingen en uitvallende treinen, zo liet de Deutsche Bahn weten. Lees meer bij Spiegel.de

Tags: storm, trein

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger