Duitslandweb logo Duitslandweb

Recordaantal van 200.000 nieuwe besmettingen in Duitsland

Kort nieuws - 27 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De afgelopen 24 uur zijn in Duitsland meer dan 200.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Niet eerder waren dat er zoveel. De Sieben-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in zeven dagen, ligt inmiddels boven de 1000.

Precies twee jaar nadat in Duitsland het eerste coronageval bekend werd, is een nieuw record bereikt in het aantal besmettingen: de afgelopen 24 uur werden 203.136 nieuwe infecties gemeld. In Duitsland wonen rond de 83 miljoen mensen. De Sieben-Tage-Inzidenz is gestegen naar 1017,4. Gisteren lag die bij 940,6 en een week geleden bij 638,8.

De snelle stijging wordt veroorzaakt door de omikron-variant, zeggen deskundigen. Zij menen dat het werkelijke aantal besmettingen nog een stuk hoger ligt. De Gesundheitsämter, vergelijkbaar met de Nederlandse GGD'en, zijn veelal overbelast en leveren de cijfers steeds vaker met vertraging aan. Het Robert Koch Institut (RKI), vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, moet de cijfers regelmatig in de loop van de dag naar boven toe bijstellen.

In totaal zijn in Duitsland sinds begin 2020 zeker 9,2 miljoen mensen met het coronavirus besmet geraakt. Ruim 7,4 miljoen inwoners gelden als genezen. De afgelopen 24 uur zijn 188 doden gemeld, het totaal aantal mensen dat in Duitsland in verband met corona is overleden komt daarmee op 117.314.

De deelstaten met het hoogste aantal besmettingen zijn Berlijn en Hamburg. Onderaan staat Thüringen. Onduidelijk is hoezeer de nieuwe omikron-variant de zorg gaat belasten. Een deel van de patiënten in de ziekenhuizen met corona ligt daar niet omdat ze een andere ziekte hebben, maar ze worden wel als corona-patiënten gerekend. Lees meer bij Tagesschau en het dashboard van het RKI

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger