Duitslandweb logo Duitslandweb

Biontech/Pfizer produceert vaccin tegen omikronvariant

Kort nieuws - 12 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse farmaceutische bedrijf Biontech en de Amerikaanse producent Pfizer zijn begonnen met de productie van een vaccin tegen de omikronvariant van het coronavirus. Dat meldde Biontech-CEO Ugur Sahin dinsdag op een Amerikaanse gezondheidsconferentie. Eind januari moet een klinische studie naar het aangepaste vaccin beginnen. 

Biontech/Pfizer gaat ervan uit dat het vaccin voor maart op de markt kan komen, als de benodigde vergunningen er dan zijn, aldus Sahin. Pfizer is op eigen risico met de prodcutie begonnen, aldus Pfizer-CEO Albert Bourla. Het is nog onduidelijk of het middel nodig is en hoe het gebruikt gaat worden, zegt hij. De Europese toelatingsinstantie EMA heeft nog niet laten weten of ze een aan omikron aangepast vaccin nodig vindt.

Biontech zegt daarnaast samen met het Britse bedrijf InDeep een nieuwe berekeningsmethode te hebben ontwikkeld waarmee hoogrisicovarianten van het coronavirus kunnen worden voorspeld. Het is een soort waarschuwingssysteem gebaseerd op door kunstmatige intelligentie berekende data en gebruikt onder meer gegevens uit covid-sequentie-databases. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Peter - 12 januari 2022 12:41

Positief nieuws!

Maar is beter dat de lockdown en verplichtingen met de coronapas en controle een endimie komen.

Want kan helaas niet zo doorgaan alle strenge maatregelen. De mensen moeten eigen keus kunnen maken, zonder 1g 2g 3g 2g+ pcr test, alles gewoon afschaffen, behalve goeie kwaliteit mondkapje dragen als je binnen loopt van ffp2 n95 maskers.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger