Duitslandweb logo Duitslandweb

Deelstaatpremier Manuela Schwesig met dood bedreigd

Kort nieuws - 5 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister-president Manuela Schwesig van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren is met de dood bedreigd. De politie onderzoekt de doodsbedreigingen, die via sociaal medium Telegram werden verstuurd.

De verdachten zouden behoren tot de Querdenken-beweging; tegenstanders van het Duitse coronabeleid en vaccinatie-sceptici. Eind december hebben 400 demonstranten geprobeerd om bij het huis van Schwesig te komen, maar werden daarbij door de politie tegengehouden.

Deelstaatpremier van Saksen Michael Kretschmer werd eerder ook al met de dood bedreigd via Telegram, en meerdere politici ontvingen dreigbrieven. Een maand geleden trok een menigte met fakkels naar het huis van de deelstaatminister van Gezondheid van Saksen Petra Köpping. Bij protesten in meerdere Duitse steden kwam het de afgelopen tijd tot ongeregeldheden en geweld, onder meer tegen de politie en tegen journalisten. 

Politie, de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz en politici maken zich zorgen over de radicalisering van het protest. Daarbij zijn vaak rechts-radicale groepen betrokken, die al jaren tegen migratie en de overheid ageren. De veiligheidsinstanties zien dat rechtsextremistische organisaties vooral in Oost-Duitsland de protestbewegingen kapen. Lees meer bij Spiegel.de en NDR.de

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger