Duitslandweb logo Duitslandweb

Ook Bondsraad stemt in met nieuwe infectieziektenwet

Kort nieuws - 19 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nadat de Duitse Bondsdag donderdag voor de aangepaste infectieziektenwet heeft gestemd, is ook de Bondsraad vrijdag akkoord gegaan met de aanpassingen. In de Bondsraad zijn de deelstaten vertegenwoordigd.

Het aangepaste Infektionsschutzgesetz regelt onder meer 3G (vaccinatie, genezing of test) op de werkvloer en in het openbaar vervoer. Voor verzorgings- en verpleeghuizen en ziekenhuizen wordt een testplicht voor personeel en bezoekers mogelijk gemaakt.

Op 25 november loopt de noodtoestand af die aan het begin van de pandemie was uitgeroepen, de Epidemische Lage von nationaler Tragweite. Daarna is de infectieziektenwet weer de grondslag voor de coronamaatregelen. Omdat in de komende weken waarschijnlijk een nieuwe regering aantreedt, hebben de nieuwe regeringspartners de benodigde aanpassingen aan de infectieziektenwet uitgewerkt. Maatregelen die op dit moment, onder de oude wet en de noodtoestand, worden genomen, blijven geldig tot 15 december.

Donderdag dreigde de CDU/CSU het wetsvoorstel in de Bondsraad te blokkeren. Maar na deelstaatoverleg werd als compromis afgesproken dat de wet over drie weken wordt geëvalueerd en zonodig wordt aangepast. Lees meer bij Tagesschau

Tags: Bondsraad

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger