Duitslandweb logo Duitslandweb

SPD schuift Esken en Klingbeil naar voren als kandidaat-voorzitters

Kort nieuws - 8 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het presidium van de Duitse sociaal-democratische SPD heeft Saskia Esken en Lars Klingbeil genomineerd als voorzittersduo. Tijdens een partijcongres van 10 tot 12 december valt de beslissing over de kandidatuur.

Lars Klingbeil moet Norbert Walter-Borjans opvolgen, die nu nog samen met Esken de partij voorzit. Walter-Borjans (69) zegt op te stappen omdat het tijd is voor een nieuwe generatie. Lars Klingbeil (43) is de huidige secretaris-generaal van de partij. Hij had een belangrijke rol in de verkiezingscampagne, die de partij de grootste maakte. Klingbeil wordt ook genoemd als mogelijke minister in de nieuwe coalitie met FDP en Groenen. Dat is onwaarschijnlijker geworden, omdat Walter-Borjans heeft gezegd dat een voorzitter niet ook minister moet zijn. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Nogal ruw

Nogal ruw

Na een week van geruzie en nachtelijke vergaderingen komen de Groenen aangeslagen uit de strijd. Het ging er 'ziemlich ruppig' aan toe.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger