Duitslandweb logo Duitslandweb

Mogelijke aanslag op synagoge verijdeld, vier verdachten aangehouden

Kort nieuws - 16 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Hagen in Noordrijn-Westfalen heeft de politie vier verdachten aangehouden die mogelijk een aanslag wilden plegen op een synagoge in de stad.

Woensdagavond heeft de politie veiligheidsmaatregelen bij de synagoge aangescherpt en het gebouw op explosieven doorzocht. Daarbij werd niets gevonden. 

"We hebben een zeer serieuze en concrete aanwijzing gekregen, dat er tijdens Jom Kippoer een aanval op de synagoge zou kunnen plaatsvinden", aldus deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul. Volgens Reul waren er concrete aanwijzingen voor een dreiging uit islamitische hoek. Ook minister van Justitie Christine Lambrecht sprak van een "zeer ernstige dreiging".

De politie heeft vier verdachten aangehouden. Een van hen is een 16-jarige jongen met een Syrische achtergrond, van de andere drie is nog geen identiteit bekend. Of de verdachten iets met de aanslag te maken hebben, is nog onduidelijk. Lees meer bij Tagesschau.de

Twee jaar geleden vond er in Halle, Saksen-Anhalt, een aanslag op een synagoge plaats tijdens Jom Kippoer, de heiligste dag binnen het jodendom. De 28-jarige rechts-extremist Stephan B. probeerde met wapens en explosieven de synagoge binnen te komen. In de synagoge waren ongeveer vijftig joden samengekomen. Het had op een groot bloedbad kunnen uitlopen, maar de man kreeg de deur niet open. Daarna schoot hij een vrouw op straat en een man in een shoarmazaak dood, voordat hij door de politie werd overmeesterd. B. filmde de aanslag met een helmcamera en zond de beelden via een livestream op internet uit. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger