Duitslandweb logo Duitslandweb

Moeilijke schoolstart in overstromingsgebied

Kort nieuws - 30 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In het overstromingsgebied in Rijnland-Palts beginnen deze maandag de scholen. De getroffen scholen in Noordrijn-Westfalen zijn al eerder begonnen, op 17 augustus. Van een normale start in het nieuwe schooljaar is geen sprake, zes weken na de overstromingen. Tientallen scholen zijn niet of nauwelijks bruikbaar.

Tagesschau sprak een schoolleider van een middelbare school in Bad Neuenahr-Ahrweiler, in het zwaargetroffen Ahrtal in de Eifel. Op haar school van ruim 300 leerlingen zijn 53 gezinnen hun huis en al hun spullen kwijt. De school zelf kan de begane grond nauwelijks gebruiken, die stond compleet vol met water. Met veel vrijwilligers uit het hele land is in de zomervakantie hard gewerkt om te zorgen dat op de eerste verdieping weer les kan worden gegeven.

Andere scholen brengen hun leerlingen tijdelijk onder op andere locaties, of voegen leerlingen van verschillende scholen samen. De schade aan de scholen loopt in de tientallen miljoenen euro's. Lees meer bij Tagesschau (schoolstart)

In het rampgebied is het leven nog steeds ontwricht. Veel huizen zijn onbewoonbaar en worden gesloopt. Ook snelwegen zijn nog dicht en spoortrajecten gesloten. De verzekeraars schatten alleen al de verzekerde schade op 7 miljard euro, de hoogste schade door een natuurramp ooit in Duitsland. Lees meer bij Tagesschau (schade)

Het door de bondsregering voorgestelde wederopbouwfonds van 30 miljard is vorige week goedgekeurd door de Bondsdag. Twee miljard steekt de regering in het herstel van snelwegen en spoortrajecten. 28 miljard leggen bondsregering en deelstaten samen in. Lees meer bij Tagesschau (wederopbouwfonds)

Afgelopen zaterdag hebben bondspresident Steinmeier, kanselier Merkel, bondsdagvoorzitter Schäuble en de beide deelstaatpremiers van Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen in de dom van Aken deelgenomen aan een herdenkingsdienst. Bij de dienst waren ook 95 slachtoffers en helpers aanwezig. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Twee jaar na aanslag Halle: antisemitisme toegenomen

Twee jaar na aanslag Halle: antisemitisme toegenomen

De aanslag op een synagoge in Halle op 9 oktober 2019 veroorzaakte een schokgolf in Duitsland.

Lees meer

De Nederlandse en Duitse woningmarkt in vergelijking

De Nederlandse en Duitse woningmarkt in vergelijking

Onderzoeker in opleiding Vera Vrijmoeth analyseert de vier fundamentele verschillen tussen beide landen.

Lees meer

Uren luisterplezier met podcasts over Duitsland

Uren luisterplezier met podcasts over Duitsland

Met deze podcasts word je bijgepraat over de vertrekkende Merkel en de Duitse actualiteit, cultuur en geschiedenis.

Lees meer

Nu dan toch: Duitsland gaat voor eigen NL-Alert

Nu dan toch: Duitsland gaat voor eigen NL-Alert

Duitsland gaat bij rampen waarschuwen per sms. De watersnood van juli heeft als wake-up-call gewerkt.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger