Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe Duitse reisregels: testplicht vanaf 12 voor reizigers uit alle landen

Kort nieuws - 30 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland past vanaf zondag de reisregels aan om te voorkomen dat terugkerende vakantiegangers het virus meenemen. Reizigers vanaf 12 jaar uit alle landen moeten een negatieve antigeen-test, een vaccinatiebewijs of een bewijs van eerdere besmetting (genezing) kunnen laten zien. Voor hoogincidentiegebieden (hoogrisicogebieden) zoals Nederland, geldt nog steeds een aanmeld- en quarantaineplicht. Gevaccineerden en genezenen hoeven niet in quarantaine als ze hun bewijs inleveren via Einreiseanmeldung.de

Nieuw is dat de testplicht vanaf 12 jaar in plaats van 6 jaar geldt. De quarantaineplicht van tien dagen geldt voor niet-gevaccineerden van alle leeftijden. Na vijf dagen kan de quarantaine worden beëindigd met een negatieve test.

Ook mensen die inreizen in Duitsland uit landen die niet als risicogebied gelden, zoals bijvoorbeeld Oostenrijk, moeten vanaf zondag een test- of vaccinatiebewijs of bewijs van eerdere besmetting laten zien. Ze hoeven niet in quarantaine.

Voor zogenoemde virusvariantengebieden worden de regels ook strenger: ook gevaccineerden die terugkeren uit virusvariantengebied moeten worden getest. Op dit moment gelden bijvoorbeeld Zuid-Afrika en Brazilië als virusvariantengebied.

De regering past ook de indeling in risiconiveau's aan. De categorie risicogebied verdwijnt. Vanaf zondag zijn er alleen nog hoogrisicogebieden of virusvariantengebieden. Bij de hoogrisicogebieden wordt dan gekeken naar allerlei factoren, zoals aantal besmetting (meer dan 100 per 100.000 inwoners per 7 dagen), ziekenhuisbezetting en hoeveel er wordt getest. 

De nieuwe regels zijn vrijdag al in een verordening vastgelegd. Op die manier kunnen de regels zondag ingaan en hoeft het parlement zich er niet eerst nog over te buigen. Lees meer bij Tagesschau en bij Redaktionsnetzwerk Deutschland

Lees ook op Duitslandweb: Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Tags: reisregels

Reacties

Robert - 6 augustus 2021 06:39

Donderdag 12 augustus gaan we met man-vrouw gevaccineerd en dochter 7 jaar oud 4 dagen naar vrienden in Neurenberg. Op zondag weer terug.
Hoe moet je omgaan met quarantaine plicht en aan en afmelden?
Kind moet op verblijf adres in quarantaine?

Reageer
Elle - 5 augustus 2021 23:38

Wij gaan naar Kroatië op vakantie en willen 1 avond overnachten in Duitsland. Gezinssamenstelling is 3 volwassenen (gevaccineerd) 3 kinderen, 14,13 en 11. Wat hebben we nodig voor het hotel?

Reageer
Rukiya - 5 augustus 2021 23:35

Mijn man en zoon van 10 jaar vliegen zaterdag 7 aug terug vanuit Marokko naar Düsseldorf. Hij is volledig gevaccineerd en de 2de vaccinatie is ruim 2wk geleden. Ze reizen gelijk door naar België. Hebben ze nog iets anders nodig dan de vaccinatiepaspoort van mijn man?

Reageer
Hanan Rukiya - 15 september 2021 21:23

Wij vliegen van fez - Weeze we zijn volledig gevaccineerd moeten we een pcr test doen?

Jan Dirk Van Pijkeren - 5 augustus 2021 23:02

Ik ga maandag met een vriend een konijn ophalen Duitsland. Het is een kleine 2 uur de grens over. We zijn beide gevaccineerd, alleen mijn tweede prik is dan slechts 10 dagen terug. Geeft dat nog extra moeilijkheden?

Reageer
Jarmila - 5 augustus 2021 12:28

Wij rijden vanuit Kroatië (groen 5/8) met 2 volwassenen volledig gevaccineerd en 1 kind 14 jaar niet gevaccineerd door Duitsland terug naar NL en willen in Neurenberg overnachten. Moet ons kind getest worden?

Reageer
Eline Jarmila - 5 augustus 2021 21:50

Wij reizen zaterdag van Zweden naar Duitsland voor 1 nacht op doorreis naar huis. Het hotel geeft aan dat iedereen die niet volledig is gevaccineerd (of hersteld) een negatieve test moet hebben. Ze hielden zelfs de minimum leeftijd van 7 jaar aan terwijl Duitsland die naar 12 jaar heeft verhoogd. Hou er dus rekening mee dat het hotel een test wil zien van je 14-jarige.

Dj Jarmila - 5 augustus 2021 12:38

Hallo hier zelfde situatie.
1 kind 15 jaar niet gevaccineerd. Reizende vanuit kroatie met overnachting in Duitsland.
Verwacht dat overnachting adres een negatieve test verwacht.

M van der Putten - 5 augustus 2021 10:27

Hoi,
wij zijn een samengesteld gezin uit Nederland en vertrekken 17 aug. vanuit Keulen naar Mallorca met het vliegtuig. We zijn met 2 volwassenen gevaccineerd en dan kinderen van 6, 11, 13 en 16 jaar.
Omdat we niet langer dan 3 uur in Duitsland verblijven hebben we dan extra documenten nodig?


Gr M van der Putten

Reageer
Ilona Roo M van der Putten - 5 augustus 2021 10:41

Goedemorgen,
Wij vliegen 9 augustus terug van Mallorca naar Düsseldorf met twee kids van 13 en 16 jaar. We zijn echter op doorreis naar Nederland en landen slechts in Duitsland om gelijk weer te vertrekken. Moeten mijn kinderen dan ook testen voor de terugreis?

Monique - 5 augustus 2021 10:16

Wij zijn beide 2x gevaccineerd( langer als 14 dagen geleden) en gaan komende weekend naar Monschau, we blijven 1 nacht in een hotel. Moeten we behalve de vaccinatie bewijzen nog iets anders van papieren invullen/meenemen?

Reageer
Tabitha - 5 augustus 2021 09:52

Goedemorgen
Wij vliegen 9 augustus van Italië naar Dusseldorf Weeze. Hebben wij een negatief testbewijs nodig voor onze vlucht aangezien dit een doorreis betreft?

Reageer
H.alles - 5 augustus 2021 09:11

Mag je nog wel naar duitsland om te tinken en boodschappen doen zonder test

Reageer
Wiebke Pittlik H.alles - 5 augustus 2021 09:43

Nee, u moet een coronabewijs hebben, dus een vaccinatie, bewijs van eerdere besmetting of een test. Groet, de redactie

Arjan vreugdenhil - 4 augustus 2021 23:54

Goedemiddag , zaterdag gaan we na 17 dagen Oostenrijk naar Nederland. We willen dan in Duitsland overnachten. We zijn beiden volledig gevaccineerd en volgens mij is een extra test dan niet nodig. Ik heb enkel een twijfel voor ons kind van 7 jaar. Moet zij los getest worden? Wij als gevaccineerde ouder niet toch na 17 dagen Oostenrijk

Reageer
Wiebke Pittlik Arjan vreugdenhil - 5 augustus 2021 09:45

Gevaccineerden hoeven sowieso niet te testen. En omdat u in de afgelopen 10 dagen niet in hoogrisicogebied was, hoeft uw kind ook niet in quarantaine. Testen hoef sowieso pas vanaf 12 jaar sinds 1 augustus. Groet, de redactie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger