Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland vanaf 3 maart geen hoogrisicogebied meer

Kort nieuws - 2 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nederland is vanaf donderdag 3 maart geen hoogrisicogebied meer voor Duitsland. Dat betekent dat reizen naar Duitsland makkelijker wordt.

Vanwege de minder gevaarlijke omikronvariant schrapt Duitsland vanaf 3 maart alle landen van de lijst met hoogrisicogebieden. Dat heeft het Robert Koch Institut (RKI) - vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM - bekend gemaakt. Het RKI bepaalt welke landen als hoogrisico- of virusvariantengebied gelden. Strenge reisregels blijven wel gelden voor landen waar andere virusvarianten heersen, maar daar valt Nederland nu niet onder.

Reizigers uit Nederland moeten vanaf 3 maart een vaccinatie-, herstel- of testbewijs bij zich hebben in Duitsland. Deze Nachweispflicht geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Zij hoeven niet in quarantaine. Voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar geldt wel een quarantaineplicht van 5 dagen, tenzij ze een negatieve test kunnen laten zien. Voor kinderen jonger dan 6 jaar vervalt de quarantaineplicht, meldt het Robert Koch Institut (RKI). Voor hen geldt voor zover Duitslandweb kan nagaan ook geen testplicht. Reizigers uit Nederland hoeven zich voor zover Duitslandweb kan nagaan vanaf 3 maart ook niet meer vooraf aan te melden. Lees meer bij het RKIhet Bundesgesundheitsministeriumde Bundesregierung en Die Zeit

Lees meer over de Duitse reis- en coronaregels in ons artikel 'Corona in Duitsland - veelgestelde vragen'

Reacties

Chloe - 3 maart 2022 08:00

En als je vliegt vanuit Duitsland. Hebben kinderen tot 12 dan (nog steeds) een negatieve test nodig? Of vervalt dit ook?

Reageer
Wim - 2 maart 2022 19:46

Weet iemand misschien of het dan ook mogelijk is om voor een dagtrip te reizen met een testbewijs van testen voor toegang of moet dit een pcr test zijn?

Met vriendelijke groet,
Wim

Reageer
Marja Verburg Wim - 3 maart 2022 15:31

De test om Duitsland mee in te reizen moet een pcr-test of een antigeentest zijn van maximaal 48 uur oud, afgenomen door bevoegd personeel. Zie voor meer info: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Manon - 2 maart 2022 11:29

Wat is hieraan versoepeld

Reageer
Marja Verburg Manon - 2 maart 2022 12:18

Voor zover de redactie kan nagaan hoef je als je geen vaccinatie- of herstelbewijs hebt niet meer in quarantaine, maar kun je met een negatieve test naar Duitsland reizen (kan nu nog niet), kinderen onder de 6 hoeven ook niet meer in quarantaine (moet nu nog wel) en je hoeft je zoals het er nu naar uitziet niet meer vooraf aan te melden.
Mvg, de redactie

Aangepast op 2022-03-02 12:19:42

R - 2 maart 2022 11:12

Hoef je dan ook geen inreisverjlaring meer aan te vragen?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger