Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Spahn wil algehele testplicht voor reizigers naar Duitsland

Kort nieuws - 27 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Met het oog op het stijgende aantal corona-infecties wil de Duitse regering over strengere maatregelen overleggen. De 7-Tage-Inzidenz, in Duitsland een belangrijke graadmeter voor het aantal infecties, is de afgelopen week met 75 procent gestegen. Een testplicht voor iedereen die inreist wordt overwogen.

"Als deze ontwikkeling zich voortzet, dan moeten we aanvullende maatregelen nemen", aldus regeringswoordvoerder Ulrike Demmer. Daarover moet in de komende dagen en weken met de deelstaten worden overlegd. Meerdere deelstaatpremiers hebben al aangegeven dat het zogenoemde Bund-Länder-overleg tussen regering en deelstaten volgens hen zo snel mogelijk weer moet plaatsvinden. Ook kanselier Merkel zou een voor eind augustus gepland overleg met de deelstaatpremiers graag naar voren schuiven.

Wat minister van Gezondheid Jens Spahn betreft moet iedereen die vanuit het buitenland naar Duitsland reist binnenkort een negatief testbewijs kunnen tonen, ongeacht uit welk land of met welk vervoersmiddel hij of zij komt. Dat melden verschillende Duitse media. Tot nu toe geldt de testplicht alleen voor mensen die met het vliegtuig of vanuit een hoogrisicogebied naar Duitsland reizen, en nog niet volledig gevaccineerd zijn en nog niet eerder besmet zijn geweest.  

Volgens het Robert Koch Institut (RKI) spelen mensen die terugkeren van vakantie een belangrijke rol in het toenemende aantal corona-infecties. Tussen 21 juni en 18 juli zou 10 procent van alle mensen die positief werden getest, waarschijnlijk in het buitenland zijn geïnfecteerd. Lees meer bij rnd.de en tagesschau.de

Reacties

Ric - 28 juli 2021 19:40

Ze stared zilch overal wel erg blind op de incidentie…. Ben be Nieuws hoe hey vertaalt nagar ICs.

Reageer
Chris - 28 juli 2021 07:40

Geldt voor niet-Duitse personen die Duitsland uitsluitend betreden om per vliegtuig verder te reizen (vakantie) nu wel of geen testplicht ?

Reageer
Tukker op reis Chris - 28 juli 2021 20:35

Als je naar Duitsland reist om vervolgens het vliegtuig te pakken wordt dit gezien als transit verkeer, en geld er geen aanmeld en testplicht.
Wel kan het natuurlijk zo zijn dat het land van bestemming een testplicht heeft en moet je natuurlijk wel aan die eisen doen bij vertrek.

Ik ben om de 2 weken in Duitsland, nu, in her verleden, bij welke incidentie dan ook en sta in direct contact met douane en politie en in geen van de gevallen had ik een test benodigd.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger