Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland weert reizigers uit Portugal

Kort nieuws - 28 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Portugal geldt vanaf dinsdag voor Duitsland als virusvariantgebied en dat zorgt ervoor dat de inreisregels veel strenger worden. In Portugal is een sterke stijging van het aantal besmettingen met de Delta-variant van het coronavirus.

De aankondiging heeft ertoe geleid dat enkele honderden Duitse toeristen eerder naar huis zijn gekomen. Vanaf morgen moeten ze 14 dagen in quarantaine bij terugkeer. Ook mogen reisorganisaties toeristen niet meer naar Portugal vliegen. Reisorganisaties hebben al pakketvakanties naar Portugal geannuleerd.

In Duitsland gaan steeds meer stemmen op om de inreisregels voor terugkerende vakantiegangers te verscherpen. De regering en de deelstaten hebben maandag overlegd over grenscontroles en een testplicht voor alle terugkeerders, maar hebben nog geen strengere bepalingen besloten. Lees meer bij Tagesschau

In enkele Duitse deelstaten is de zomervakantie begonnen. Het toerisme in Noord-Duitsland draait volgens Duitse media weer op volle toeren. Tijdens de lockdown waren toeristische overnachtingen niet toegestaan. Overigens worden op veel plaatsen nog wel testbewijzen of vaccinatiebewijzen gevraagd. 

Duitse voetbalfans kunnen door de Britse inreisregels niet reizen naar de achtste finale van het EK in Londen. Ze kunnen niet op tijd in Londen zijn om voor dinsdagavond hun quarantaine te kunnen beëindigen. Alleen Duitsers die in Engeland wonen, kunnen naar de wedstrijd in het Wembley-stadion. Lees meer bij SHZ.de

Tags: reisregels

Reacties

mark - 28 juli 2021 22:23

Wij reizen vanuit Düsseldorf op 8 augustus naar Faro. Wat zijn nu de beperkingen. Wij zijn beide gevaccineerd en de kinderen slechts 1x…
Wat moeten we doen als Nederlanders die via Duitsland reizen?

Reageer
Peter - 10 juli 2021 16:25

Hi, Wij reizen op 17 juli vanaf Dusseldorf via een overstap (we blijven op het vliegveld) Lissabon naar de Canarische eilanden en terug. Hoe zijn de regels in dit geval op de heen en terugreis? Zijn vaccinatie-app bewijzen en pcr testen voldoende?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger