Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland wordt weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Kort nieuws - 23 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nederland geldt vanaf dinsdag weer als hoogrisicogebied (Hochinzidenzgebiet) voor Duitsland. Dat heeft het Robert Koch Institut vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Wie inreist uit hoogrisicogebieden, moet in Duitsland 10 dagen in quarantaine. Die quarantaine kan op de vijfde dag worden beëindigd door een negatieve coronatest. Mensen die volledig zijn gevaccineerd en hun laatste prik meer dan twee weken geleden kregen, hoeven niet in quarantaine. Ze moeten zich wel aanmelden via Einreiseanmeldung.de en daar hun vaccinatiebewijs uploaden. Zolang ze dit niet hebben gedaan, geldt ook voor hen de quarantaineplicht.

Wie inreist uit een Hochinzidenzgebiet moet al bij de grens een negatieve test of vaccinatiebewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor iedereen ouder dan zes jaar, ook voor uit Nederland terugkerende Duitsers. Wie per bus of trein inreist, moet bij het instappen kunnen laten zien dat hij of zij gevaccineerd, genezen of negatief getest is.

De quarantaine geldt voor niet-gevaccineerden van alle leeftijden. De quarantaine geldt niet voor transitverkeer; doorreis zonder overnachting. Wie slechts op doorreis door Duitsland komt en het land zo snel mogelijk weer verlaat, is ook uitgezonderd van de testplicht.

Grenswerkers moeten zich twee keer per week laten testen, blijkt uit de Einreiseverordnung. Uit deze verordening is ook op te maken dat de aanmeld- en quarantaineplicht niet geldt voor een kort bezoek van minder dan 24 uur over de grens of een bezoek van minder dan 72 uur aan eerste- of tweedegraads familie of een levenspartner. Een coronatest bij inreizen is dan wel verplicht voor niet-gevaccineerden.

Behalve Nederland, wordt ook Spanje, inclusief de Balearen en de Canarische Eilanden, vanaf dinsdag hoogrisicogebied.

Zie ook de lijst met risicogebieden van het RKI en lees onze veelgestelde vragen

Zie ook de website Wijsopreis van de Nederlandse overheid

De corona-inreisverordening is ook beschikbaar in het engels

Reacties

Frissen - 5 augustus 2021 10:50

https://www.einreiseanmeldung.de *Ik kan mij niet digitaal regristeren op die site snap er niets van. Je word van de ene site naar de andere gestuurd. We binnenkort 4 dagen naar de eifel .

Reageer
Wiebke Pittlik Frissen - 5 augustus 2021 11:04

Als het echt niet lukt kunt u ook een formulier downloaden en printen en dat dan op papier meenemen: https://www.auswaertiges-amt.de/blob/2415578/fed468929cf784d14bc39ba8cab90055/ersatzmitteilung-einreise---en-data.pdf
De redactie

Mart - 27 juli 2021 11:19

U zegt transit "zonder overnachting", maar waar staat dat in de wet? Ik lees overal elders "binnen 24 uur" "via de snelste route". Het is nog moeilijk met kinderen zonder overnachting Duitsland door te rijden.

Reageer
Wiebke Pittlik Mart - 5 augustus 2021 11:10

Bij het Reisadvies Duitsland op Nederlandwereldwijd.nl. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies/continenten/europa/country
In de wet staat: zur Durchreise in die Bundesrepublik Deutschland einreisen und die Bundesrepublik Deutschland auf schnellstem Wege wieder verlassen, um die Durchreise abzuschließen.

Anika Kastner - 26 juli 2021 06:30

Ik lees dat een antigen test voldoende is om naar duitsland te gaan. Is darmee nu ook een antigen rapid test bedoeld? Mag ik dus met een sneltest naar duitsland reizen (na 27 juli)?
Alvast bedankt.

Reageer
Wiebke Pittlik Anika Kastner - 5 augustus 2021 11:12

Ja, hij moet wel afgenomen worden door bevoegd personeel, dus geen zelftest. De test is 48 uur geldig.

Nazli - 25 juli 2021 16:03

Wij brengen deze week de dochter(13 jaar) van mijn man terug thuis in Oberhausen Afzetten en direct weer terug na Nederland. We zijn alle 3 niet gevaccineerd. Moeten we nu een negatief test bewijs hebben als nog? Ik en mijn man hebben nog nooit getest en willen dit ook absoluut niet onnodig doen. Riskeren wij een boete op deze manier mochten ze bij de grens of in Duitsland ons laten stoppen.

Reageer
Ah - 25 juli 2021 15:37

Wij gaan dinsdag 3 dagen naar Duitsland Wij hebben ons vandaag aangemeld ( zondag ) krijgen wij dan nog op tijd de uitslag om te gaan

Reageer
Tijmen - 24 juli 2021 13:53

Wij vertrekken maandag naar Duitsland, een dag voor deze regels ingaan. Zijn deze regels ook met terug werkende kracht?

Reageer
Wiebke Pittlik Tijmen - 24 juli 2021 23:40

Maandag kunt u nog inreizen zonder met test, zonder in quarantaine te moeten.

akkenynke - 24 juli 2021 10:26

wij gaan over 2 weken vanaf dusseldorf naar griekenland vliegen. We laten ons testen en/of zijn gevaccineerd. Zonder registratieplicht mogen we dat doen. Maar omdat we heel vroeg vliegen zouden we graag willen overnachten in Dusseldorf. We zijn wel korter dan 24 uur in Duitsland. Mag dat? en moeten we ons dan wel of niet registreren?

Reageer
Akkenynke akkenynke - 25 juli 2021 14:55

In de tekst hierboven staat het volgende: De quarantaine geldt niet voor transitverkeer; doorreis zonder overnachting. Zou dat betekenen dat je niet mag overnachten voordat je gaat vliegen ookal ben je korter dan 24 uur in Duitsland

M.versteeg akkenynke - 24 juli 2021 13:41

Ik denk dat het voldoende is als jullie het Corona paspoort laten zien dat jullie gevaccineerd zijn. Jullie zijn immers langer dan 14 dagen met de tweede prik gevaccineerd,dat is in Duitsland dan al voldoende. Je hoeft het alleen te registreren met de testbewijzen als je langer dan 24 uur in Duitsland verblijft, op de einreiseportal.

Lauran akkenynke - 24 juli 2021 10:34

Overal lees ik dat het gaat om korter dan 24 uur in Duitsland. Er staat nergens een criterium wat je dan wel/niet in Duitsland mag doen. Wij gaan maandagavond naar een hotel bij de luchthaven en vertrekken dinsdagochtend vroeg. ofwel, zijn minder dan 24 uur in Duitsland. Daarnaast 2 keer gevaccineerd (langer dan 14 dagen) én doen voor de zekerheid zondagavond nog een PCR-test. Voor mijn gevoel kan er dan weinig verkeerd gaan.

Petra - 24 juli 2021 09:57

Echt zuur voor de 2 tieners, die zijn nog niet volledig gevaccineerd (dat was in Nederland niet haalbaar en voor Janssen waren ze net te jong).
Wij als ouders wel volledig gevaccineerd (oké ik net 1 dag te laat, maar die gok wil ik wel nemen).
We gaan het beste er van maken, er is zo lang naar uitgekeken. Dan maar 5 dagen op de camping bivakkeren (helemaal opsluiten in de caravan doe ik ze niet aan). 4e of 5e dag meteen een test. Een compliment voor de informatie op deze site.

Reageer
Erik - 24 juli 2021 03:35

Gevaccineerden hoeven niets maar besmetten anderen net zo hard. Dit is gewoon verkapte vaccinatieplicht doordrukken. Smerig spel.

Reageer
Rob - 24 juli 2021 01:25

Hallo,ik reis op woensdag vanaf Munster naar Mallorca wij zijn zelf volledig ingeent maar onze 7 jarige zoon niet.Terug 10 dagen later op Munster en weer terug naar Nederland rechtstreeks,mag en kan dit zonder problemen?

Reageer
Jeannette Rob - 28 juli 2021 22:35

Goedenavond, wie kan wat duidelijkheid verschaffen. Wij (ouders +2 teeners) vliegen zaterdagochtend vanuit dusseldorf naar gran canaria met pcr testen (gedeeltelijk gevaccineerd) of antigeen test. We verblijven de avond ervoor on een hotel maar zijn niet langer dan 24 uur in Duitsland... Volgens hotel mag dat.... Maar klopt dat en vraag 2 moeten wij ons aanmelden op einreiseanmeldung. Alvast bedankt...

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reis- en coronaregels in Duitsland.

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger