Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland gaat EU-landbouwgeld 'groener' verdelen

Kort nieuws - 11 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse Bondsdag heeft ingestemd met een andere verdeling van de landbouwsubsidies die Duitse boeren van de Europese Unie krijgen. De aanpassingen moeten zorgen dat boeren die milieu- en diervriendelijker werken, vanaf 2023 meer geld krijgen. 

Boeren krijgen straks bijvoorbeeld meer subsidie als ze geen bestrijdingsmiddelen gebruiken of als ze biodiversiteit stimuleren. Totnogtoe was de oppervlakte van een landbouwbedrijf een belangrijke factor in de hoogte van de subsidie. De regering wil dat ook kleine en middelgrote bedrijven en jonge boeren meer kunnen profiteren van de subsidiepot. In totaal gaat het om een bedrag van ongeveer 6 miljard euro aan subsidie tot 2027. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger