Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland verlengt economische hulp voor bedrijven

Kort nieuws - 9 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland verlengt een aantal regelingen die bedrijven en zzp'ers door de coronapandemie moeten helpen tot en met eind september. Daar trekt de bondsregering 2,6 miljard euro voor uit. 

Bedrijven kunnen de komende maanden gebruik blijven maken van de regeling voor arbeidstijdverkorting. Die kunnen ze sinds het begin van de coronacrisis voor hun personeel aanvragen, gefinancierd door de overheid om massa-ontslagen te voorkomen. Daarnaast kunnen bedrijven tot en met eind september hun sociale premies vergoed krijgen. De regelingen zouden 30 juni aflopen.

Ook nu veel bedrijven weer zijn geopend, is de door corona verzoorzaakte economische crisis nog niet voorbij, aldus minister van Werkgelegenheid Hubertus Heil (SPD). Vooral in de detailhandel, de toerisme- en evenementenbranche en in de horeca blijft de regeling voor arbeidstijdverkorting nodig. Alleen al in 2021 is meer dan 13 miljard euro aan arbeidstijdverkorting uitgegeven, meldt nieuwssite tagesschau. Volgens Heil heeft de regeling al miljoenen arbeidsplaatsen gered. 

Duitsland wil bedrijven verder met subsidies stimuleren zo snel mogelijk weer te openen, werknemers weer meer uren te laten werken en nieuw personeel aan te nemen. Ook voor zzp'ers komt meer financiële steun. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger