Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Altmaier: Economie herstelt sneller dan verwacht

Kort nieuws - 2 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse economie herstelt sneller van de klappen van de coronacrisis dan verwacht. In plaats van een krimp van 6,3 procent in 2020 gaat minister Altmaier (CDU) van Economische Zaken nu uit van 5,8 procent. Voor 2021 hoopt hij op een groei van 4,4 procent.

Duitsland vreesde eind april dat de economische krimp dit jaar 6,3 procent zou zijn. Nu lijkt op de diepe crash van het tweede kwartaal - toen het bruto binnenlands product met 9,7 procent daalde ten opzichte van het eerste kwartaal - een relatief snelle terugkeer naar groei te volgen, zei Altmaier dinsdag op een persconferentie in Berlijn. Daardoor zal het de komende maanden economisch beter gaan. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit de ifo-index, die het ondernemersvertrouwen uitdrukt.

Altmaier gaat er aan de hand van de huidige infectiecijfers van uit dat het in de winter niet tot een tweede lockdown komt. Hij hoopt voor 2021 op een economische groei van 4,4 procent. Dat is lager dan de 5,2 procent die eerder is genoemd, maar dat komt mede door het herstel dat nu komend najaar wordt verwacht.

Dat de klappen toch minder hard zijn aangekomen, blijkt ook uit het feit dat slechts een deel van de hulp die Duitsland in maart voor bedrijven op poten zette, is gebruikt. Zo is aan zzp'ers en kleine ondernemingen in totaal 14,3 miljard euro aan ondersteuning uitgekeerd, terwijl er 50 miljard beschikbaar was. Ook grotere bedrijven hebben minder geld aangevraagd dan kon worden uitgekeerd. Lees meer bij tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger