Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering neemt verzoek aan kerken terug

Kort nieuws - 25 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De bondsregering komt terug op haar verzoek aan kerken om diensten met Pasen virtueel te houden. Maandag besloten de regering en de deelstaten de lockdown te verlengen en deels te verzwaren.  

Het verzoek aan de kerken en andere religieuze gemeenschappen om tijdens Pasen alleen digitale diensten te houden, maakte deel uit van de extra strenge Paaslockdown die kanselier Merkel en de deelstaten maandag hadden afgesproken. Daar kwamen ze woensdag al op terug: het bijna geheel stilleggen van het openbare leven met Pasen bleek juridisch en praktisch niet haalbaar. Nu trekt de regering ook het verzoek in om af te zien van samenkomsten in kerken.

In een nieuwe versie van de maatregelen die Merkel en de deelstaten maandag hebben besloten, is de passage over de Paaslockdown geheel geschrapt en daarmee ook de zin over digitale kerkdiensten. Dinsdag had minister Seehofer van Binnenlandse Zaken het verzoek al bekritiseerd. Een aantal kerken in Duitsland roept leden op zich bij samenkomsten aan de hygieneregels te houden en bij hoge besmettingscijfers toch digitale kerkdiensten te organiseren. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger