Duitslandweb logo Duitslandweb

Akkoord over compensatie voor sluiting kerncentrales

Kort nieuws - 5 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft overeenstemming bereikt met de energieconcerns die de Duitse kerncentrales bedrijven over financiële compensatie voor de sluiting van de centrales. Dat hebben de ministeries van Milieu, Financiën en Economische Zaken vrijdag bekendgemaakt. 

De Duitse staat is bereid 2,4 miljard euro te betalen aan energiebedrijven RWE, Vattenfall, Eon/PreussenElektra en Enbw. De concerns moeten dan wel alle juridische procedures over de compensatie stoppen.

Over de compensatie is jarenlang onderhandeld en geprocedeerd. Duitsland besloot in 2011 tot de Atomausstieg, na het ongeluk met een kerncentrale in Fukushima in Japan. Eind 2022 moeten alle Duitse kerncentrales van het net zijn.

De betrokken bedrijven en de Europese Commissie moeten nog wel akkoord gaan met de compensatieregeling. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger