Duitslandweb logo Duitslandweb

'Bondsregering onderzoekt of vliegverkeer kan worden stilgelegd'

Kort nieuws - 27 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering gaat na of het vliegverkeer grotendeels kan worden stilgelegd. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Seehofer aan de Bild Zeitung gemeld. 

De verspreiding van gemuteerde virusvarianten baart de bondsregering grote zorgen. Daarom gaat ze na of het vliegverkeer grotendeels kan worden stilgelegd, citeert de Bild Zeitung Seehofer (CSU). Er zijn "drastische maatregelen" nodig, aldus Seehofer. Daar horen ook "duidelijk scherpere grenscontroles bij, vooral aan de grenzen met hoogrisicogebieden, maar ook het terugbrengen van het vliegverkeer naar Duitsland tot bijna nul, zoals Israël dat momenteel doet". Seehofer zegt dat kanselier Merkel hem afgelopen weekeinde gebeld heeft met de vraag meerdere scenario's uit te werken.

Hoe ver de maatregelen zullen gaan, is onduidelijk. Volgens de nieuwssite Tagesspiegel bedoelt Seehofer alleen vliegverkeer met landen waar gevaarlijke mutaties wijdverspreid zijn, zoals Groot-Brittannië, Ierland, Zuid-Afrika en Brazilië. Volgens RTL heeft Merkel gezegd dat niemand het reizen helemaal wil stilleggen, maar ze alleen wil voorkomen dat door reizen nieuwe virusmutaties het land inkomen. In een videoconferentie met CDU-leiders zou Merkel afgelopen weekend de vele buitenlandse reizen van Duitsers hebben bekritiseerd, aldus de Bild Zeitung. Met kerst zouden elke dag 50.000 mensen naar de Canarische eilanden en de Malediven zijn gevlogen. "Waarom kunnen we die reizen niet verbieden?" zou ze hebben gevraagd. Lees meer bij RND.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger