Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse minister maakt vaccinatie-volgorde bekend

Kort nieuws - 18 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn heeft vrijdag zijn plan voor het vaccineren tegen het coronavirus gepresenteerd. Vanaf 27 december worden eerst bewoners en personeel van verpleeghuizen en ouderen van boven de tachtig ingeënt tegen Sars-Cov2. Deze fase duurt 1 tot 2 maanden, denkt Spahn

Spahn wijkt af van het advies van de Ständige Impfkommission (StiKo). Waar die commissie de bevolking in zes categorieën heeft onderverdeeld, heeft de minister gekozen voor vier categorieën.

Hoogste prioriteit geldt dus voor bewoners en personeel van verzorgingshuizen en de 80-plussers, maar ook voor thuiszorgmedewerkers en personeel van ziekenhuizen. Binnen deze groep zijn de verpleeghuisbewoners en hun verzorgers als eerste aan de beurt. Mobiele vaccinatieteams komen naar de instellingen toe. Een koepelorganisatie van huisartsen heeft al laten weten boos te zijn dat huisartsen niet tot deze groep worden gerekend.

De volgende groep, met hoge prioriteit, bestaat uit 70-plussers en mensen met een hoog risico op een zwaar verloop van een infectie. Ook de nauwe contacten van kwetsbare mensen die verzorging nodig hebben en van zwangere vrouwen worden tot deze groep gerekend.

Daarna volgen de mensen met ziekten en aandoeningen die voor een verhoogd risico zorgen, bepaalde beroepsgroepen en 60-plussers. Dit moeten mensen aantonen met bijvoorbeeld een doktersverklaring. Als laatste zijn de mensen onder de 60 en zonder verhoogd risico aan de beurt.

Spahn heeft opgeroepen rustig af te wachten en niet allemaal te gaan bellen voor een afspraak. Wie aan de beurt is, wordt per brief of via een hotline geïnformeerd, aldus de minister. "Men zal te horen krijgen wanneer men aan de beurt is." Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung 

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger