Duitslandweb logo Duitslandweb

Joodse student aangevallen bij synagoge Hamburg

Kort nieuws - 5 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tijdens het joodse Loofhuttenfeest heeft een 29-jarige man zondagmiddag een 26-jarige student aangevallen met een opvouwbare schop, op het moment dat die een synagoge in Hamburg wilde binnengaan. 

De aanvaller droeg militaire kleding. De student liep zwaar hoofdletsel op. Bewakers van de synagoge konden de aanvaller direct overmeesteren. De man is moeilijk te verhoren, aldus de politie, hij maakt een "extreem verwarde indruk". Duitse media melden dat hij een briefje met een hakenkruis in zijn zak had. De politie heeft dat niet bevestigd.

De verontwaardiging over de aanval is groot. Vice-kanselier Scholz noemde het "een laffe en afschuwelijke aanslag". Minister van Justitie Lambrecht veroordeelde de de "walgelijke aanval" en noemde "de haat tegen joden een schande voor ons land". Volgens minister Maas van Buitenlandse Zaken is er geen sprake van een individueel geval, "het is walgelijk antisemitisme en we moeten ons daar allemaal tegen verzetten". Vorig jaar schokte een aanval van een rechts-extremist op een synagoge in Halle Duitsland. Dat was ook op een joodse feestdag, Grote Verzoendag. Toen het hem niet lukte de synagoge binnen te dringen schoot hij elders in Halle twee mensen dood. Lees meer bij Der Spiegel 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger