Duitslandweb logo Duitslandweb

Scheepswerf Meyer sluit tijdelijk haar deuren vanwege coronacrisis

Kort nieuws - 20 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse scheepswerf  Meyer Werft uit Papenburg, die bekend staat om de bouw van grote cruiseschepen, sluit de komende zes weken haar deuren. Het familiebedrijf, dat een begrip is in Noord-Duitsland, heeft door de coronacrisis nauwelijks opdrachten.

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat het cruisetoerisme grotendeels stil is komen te liggen. Daardoor krijgen scheepswerven als Meyer Werft nauwelijks nog opdrachten. De onderneming, met vestigingen in Papenburg, Rostock en het Finse Turku, heeft daarop besloten haar deuren tot 30 augustus te sluiten. De meer dan 3000 werknemers van de werf moeten nog op hun vakantiegeld wachten. Lees meer bij der Spiegel

Reacties

Pieter Visser - 21 juli 2020 22:34

De werf heeft wel opdrachten maar 1 klant neemt een schip niet af en andere klanten zeggen dat ze termijnen van onderhanden werk niet gaan of kunnen betalen.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger