Duitslandweb logo Duitslandweb

Vermisten na aanvaring vrachtschepen bij Helgoland

Kort nieuws - 24 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vlakbij het Duitse eiland Helgoland in de Noordzee zijn meerdere mensen vermist nadat twee vrachtschepen vannacht met elkaar in aanvaring kwamen. De autoriteiten melden dat een van de twee schepen is gezonken. 

Een persoon is uit het water gered, schrijft nieuwssite Tagesschau, naar andere vermisten wordt door meerdere reddingsboten gezocht. Om hoeveel mensen het gaat, is niet duidelijk. Er waren waarschijnlijk zeven mensen aan boord. De Duitse marine zoekt ook met een helikopter boven het gebied. Een cruiseschip dat in de Noordzee onderweg was, ondersteunt de reddingsactie. Aan boord kunnen eventuele drenkelingen medische verzorging krijgen van artsen.  

De aanvaring vond dinsdagnacht rond 05.00 uur plaats op ongeveer 22 kilometer ten zuidwesten van Helgoland (Sleeswijk-Holstein) en ongeveer 31 kilometer ten noordoosten van het Duitse Waddeneiland Langeoog (Nedersaksen). Een van de twee schepen is waarschijnlijk gezonken. Het gaat om een Brits vrachtschip van 91 meter lang en 14 meter breed dat naar verluidt op weg was van Bremen naar Groot-Brittanië. Het andere, grotere schip van een Poolse rederij drijft nog. Daarop zouden 22 mensen aanwezig zijn. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger