Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse overheid steunt bioscopen met 40 milloen euro

Kort nieuws - 16 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse overheid steunt Duitse bioscopen met 40 miljoen euro. Dat heeft Monika Grütters, cultuurvertegenwoordiger van de Duitse regering, woensdag in Berlijn bekend gemaakt.

Het geld is bedoeld voor investeringen in bijvoorbeeld ventilatiesystemen en kassa's waarbij niet met cash geld hoeft te worden betaald. Dat moet de kans op een coronabesmetting verminderen. Elke bioscoop kan maximaal 315.000 euro uit het Zukunftsprogramm Kino II aanvragen. Het geld komt uit het reddingspakket Neustart Kultur, waarvoor een miljard euro is uitgetrokken.

Het steunfonds volgt op een eerder programma, van begin maart, nog voor de corona-lockdown. Dat was vooral bedoeld voor kleinere bioscopen op het platteland, om het culturele aanbod daar in stand te houden. Nu komen door de coronacrisis ook grotere bioscopen in gevaar. Omdat ze zich aan de afstands- en hygiëneregels moeten houden, kunnen ze slechts weinig bezoekers ontvangen en lijden ze, ook nu ze weer open zijn, veel verlies. Lees meer bij Süddeutsche.de, tagesspiegel.de, BR24.de en de site van de Bundesregierung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger