Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse overheid steunt bioscopen met 40 milloen euro

Kort nieuws - 16 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse overheid steunt Duitse bioscopen met 40 miljoen euro. Dat heeft Monika Grütters, cultuurvertegenwoordiger van de Duitse regering, woensdag in Berlijn bekend gemaakt.

Het geld is bedoeld voor investeringen in bijvoorbeeld ventilatiesystemen en kassa's waarbij niet met cash geld hoeft te worden betaald. Dat moet de kans op een coronabesmetting verminderen. Elke bioscoop kan maximaal 315.000 euro uit het Zukunftsprogramm Kino II aanvragen. Het geld komt uit het reddingspakket Neustart Kultur, waarvoor een miljard euro is uitgetrokken.

Het steunfonds volgt op een eerder programma, van begin maart, nog voor de corona-lockdown. Dat was vooral bedoeld voor kleinere bioscopen op het platteland, om het culturele aanbod daar in stand te houden. Nu komen door de coronacrisis ook grotere bioscopen in gevaar. Omdat ze zich aan de afstands- en hygiëneregels moeten houden, kunnen ze slechts weinig bezoekers ontvangen en lijden ze, ook nu ze weer open zijn, veel verlies. Lees meer bij Süddeutsche.de, tagesspiegel.de, BR24.de en de site van de Bundesregierung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Kijken voorbij de Muur in je hoofd

Kijken voorbij de Muur in je hoofd

In museum No Hero in Delden worden 60 werken van Oost-Duitse kunstenaars getoond, iets wat in Duitsland steevast tot debat leidt.


Lees meer

Zu Knyphausen: melancholische 'Liedermacher'

Zu Knyphausen: melancholische 'Liedermacher'

De Duitse singer-songwriter Gisbert zu Knyphausen treedt op 20 april op in Nijmegen, tijdens een avond over klimaatactivisme.


Lees meer

Bergen verzetten in papier

Bergen verzetten in papier

De Duitse kunstenaar Ulrike Heydenreich heeft een fascinatie voor landkaarten en bergen. Haar werk is nu te zien in Museum Panorama Mesdag.


Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger