Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag wil geen vluchtelingen uit Griekenland opnemen

Kort nieuws - 5 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdag heeft een voorstel van De Groenen afgewezen om 5000 vluchtelingen over te nemen van Griekenland en in Duitsland op te vangen. Het zou gaan om kwetsbare groepen zoals alleenreizende minderjarigen en vrouwen, zwangeren en zwaar getraumatiseerden. 

Bij de hoofdelijke stemming in de Bondsdag stemden regeringspartijen CDU en SPD tegen, maar veel parlementariërs gaven wel aan dat ze op zich voor opname van een contingent vluchtelingen zijn, maar alleen in Europees verband, dus als andere Europese landen ook meedoen. Ook de verantwoordelijk minister Seehofer is open voor opname, mits andere landen meedoen.

Bündnis 90/Die Grünen pleit voor het overbrengen van 5000 vluchtelingen naar Duitsland om humanitaire redenen en om de Griekse eilanden te ontlasten. Ze zouden dan in Duitsland de asielprocedure kunnen doorlopen.

Verschillende Duitse steden, zoals Hamburg en Berlijn, hebben laten weten bereid te zijn een deel van deze groep vluchtelingen op te vangen. Ook in Nederland roepen hulporganisaties steden op om te laten weten dat ze bereid zijn een beperkt aantal vluchtelingen uit Griekenland op te vangen. Lees meer bij Spiegel Online en bij NOS

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger