Duitslandweb logo Duitslandweb

Storm Sabine trekt over Duitsland

Kort nieuws - 10 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een zware storm trekt over Duitsland. In Beieren zaten maandag 45.000 huishoudens zonder stroom. Drie mensen raakten zwaar gewond.

Storm Sabine zorgt voor veel problemen in Duitsland. In de nacht van zondag op maandag viel de elektriciteit van zo'n 50.000 tot 60.000 huishoudens in Beieren uit, omdat hoogspanningsmasten beschadigd raakten door omvallende bomen en takken. Op maandagmiddag zaten nog steeds veel mensen zonder stroom. Drie mensen zijn zwaar gewond geraakt, twee in Saarbrücken en een in Heilbronn. In verschillende deelstaten bleven scholen op maandag dicht. 

Het treinverkeer in Beieren en Baden-Württemberg kwam maandagochtend volledig stil te liggen. Zondag reden de intercity's al niet meer in heel Duitsland, maar behalve in de Zuid-Duitse deelstaten komt het treinverkeer inmiddels weer op gang. Er zijn in Duitsland windsnelheden van 177 km/u gemeten. Lees meer bij tagesschau.de en welt.de

Het gaat om dezelfde storm die zondag en vannacht over Nederland trok. In Nederland heette de storm Ciara, omdat het KNMI sinds vorig jaar samenwerkt met Groot-Brittannië en Ierland bij de naamgeving van stormen. Duitsland hanteert daarvoor zijn eigen systeem.

Reacties

Leendert. B. Huizer - 10 februari 2020 19:58

Waarom heet de storm in DE en A: Sabine en bij ons NL: Ciara?

Reageer
Wiebke Pittlik Leendert. B. Huizer - 11 februari 2020 11:02

Dit wordt in de laatste alinea uitgelegd: Het KNMI houdt de Engelse naam aan. Duitsland heeft een eigen naamgevingssysteem. Vriendelijke groet, de redactie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger