Duitslandweb logo Duitslandweb

Invallen bij in Nederland omstreden Duitse farmaceut ZytoService

Kort nieuws - 17 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het openbaar ministerie in Hamburg heeft dinsdagmorgen bij het bedrijf ZytoService en bijna vijftig panden uit het netwerk van het bedrijf invallen gedaan. De inzet, waarbij 420 agenten en 6 openbaar aanklagers zijn betrokken, is een van de grootste ooit van de afdeling financieel-economische criminaliteit van het OM in Hamburg. 

ZytoService maakt medicijnen tegen kanker. De Nederlandse dochter van het Duitse bedrijf speelde een rol in het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen. De website voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money publiceerde hierover eerder. (Gevolgd door een interview met een van de oprichters van Zytoservice Nederland.)

De Duitse justitie verdenkt ZytoService van een illegaal bedrijfsmodel, omkoping van artsen en bedrog. De drie oprichters van het bedrijf beschuldigt het OM van lidmaatschap van een bende, meldt weekblad Die Zeit op zijn website.

ZytoService is marktleider in Duitsland op het gebied van infusen voor kankerpatiënten. Artsen werden volgens justitie met geld, gebruik van luxe auto's en andere financiële lokkers overgehaald om via een gelieerde apotheek de medicijnen voor hun patiënten bij ZytoService te bestellen. Justitie deed dinsdag invallen in artsenpraktijken, apotheken, woonhuizen en een ziekenhuis. Het onderzoeksprogramma Panorama van de ARD besteedt in de uitzending van donderdag 19 december om 21.45 uur uitgebreid aandacht aan de zaak. Lees meer bij Zeit Online en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger